Aktuality

Ovocnářské dny 2020

Ovocnářské dny 2020

16.1.2020 | Ve dnech 14. – 15. 1. 2020 se v Kongresovém centu ALDIS v Hradci Králové konaly již 63. Ovocnářské dny 2020.

Hlavními organizátory této významné akce jsou VÝZKUMNÝ A ŠLECHTITELSKÝ ÚSTAV OVOCNÁŘSKÝ HOLOVOUSY s.r.o. a Ovocnářská unie České republiky, z.s.  Konference se zúčastnili zástupci Ministerstva zemědělství, Královéhradeckého kraje, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Ústředního zkušebního a kontrolního ústavu zemědělského, Agrární komory České republiky, Zemědělského svazu České republiky. Ze zahraničních hostů jsme přivítali předsedu sekce ovocnářů COPA –COGECA  L. Vanoirbeeka a W. Guerru z Výzkumného centra v Laimburgu.

Hlavním tématem letošního ročníku bylo sucho a klimatická změna a dalším neméně důležitým tématem byla problematika reziduí pesticidů v ovoci a vize do budoucnosti v prodeji ovoce.

V další odborné části získali účastníci nové poznatky z problematiky diagnostiky patogenů, invazních škůdců ovocných plodin a pěstování třešní v polopouštních podmínkách, novinky v ochraně jádrovin.

Byly představeny možnosti pojištění úrody v ovocných sadech.

Celkem se zúčastnilo konference 398 lidí, především z řad ovocnářů a zpracovatelů ovoce.

Zájem o tuto akci nás těší a ukazuje, že zvolená témata jsou odbornou veřejnosti vyhledávaná. S poděkováním všem účastníkům a pořadatelům, se těšíme na setkání na 64. Ovocnářských dnech 19.-20. 1.2021.